besparen op mobiele kosten

06 december 2016

Klantcase; Zo bespaart u op uw mobiele telefonie kosten

Oude situatie
Een bestaande klant van MKB Office neemt vaste telefonie af en dit gaat naar wens. Reden voor hem om mij te vragen ook eens kritisch te kijken naar de ongeveer 80 mobiele abonnementen die ze bij een andere leverancier hadden ondergebracht. Zij hadden alle abonnementen in een groepstegoed, waarbij ze zowel de minuten als de data konden delen met elkaar. Daarnaast waren er een aantal medewerkers die vaak in het buitenland zaten.

De analyse
Op zich is een groepstegoed in veel gevallen een goede en voordelige oplossing. Uit de analyse kwam echter naar voren dat het aantal minuten en data totaal niet (meer) paste bij het verbruik gedrag van de onderneming. Zij verbruikten namelijk maar 15% van het tegoed, maand in en maand uit. Een voordeliger alternatief leek dus logisch.

De huidige situatie
Doordat de huidige provider geen mogelijkheden biedt om hierop in te spelen, hebben wij de klant overgezet naar Telfort Zakelijk. Hierbij blijven minuten en data deelbaar, maar zijn de abonnementen op maat gemaakt naar het verbruik. Uiteraard is er rekening gehouden met eventuele groei in data en minuten. Voor de medewerkers die vaak in het buitenland zitten, zijn EU bundels en wereld bundels geactiveerd.

Door deze analyse en genomen actie heeft de klant maar liefst een besparing op de abonnement kosten weten te realiseren van 68%.

Wilt u ook uw huidige situatie laten analyseren? Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek bij mij aan of bij een van mijn collega's om te weten wat u kan besparen. Naast mobiele telefonie kunnen wij ook al uw andere communicatiecontracten (vaste telefonie en internet) onder de loep nemen of een nieuwe situatie voor u in beeld brengen.

Neem contact op met uw accountmanager. Heeft u nog geen accountmanager of weet u niet wie dit is? Dan staat onze klantenservice u graag te woord via 085 484 0 484 of laat u terugbellen of -mailen via onderstaande link.

neem contact op met mij

Deze klantcase is behandeld en geschreven door Sebastiaan van der Meer, accountmanager regio Noord-Oost