Bekijk onze
vacatures

Klantenservice
Bel 085 484 04 84 

besparen op mobiele kosten

06 december 2016
Terug

Klantcase; Zo bespaart u op uw mobiele telefonie kosten

Klantcase; Zo bespaart u op uw mobiele telefonie kosten
Oude situatie
Een bestaande klant van MKB Office neemt vaste telefonie af en dit gaat naar wens. Reden voor hem om mij te vragen ook eens kritisch te kijken naar de ongeveer 80 mobiele abonnementen die ze bij een andere leverancier hadden ondergebracht. Zij hadden alle abonnementen in een groepstegoed, waarbij ze zowel de minuten als de data konden delen met elkaar. Daarnaast waren er een aantal medewerkers die vaak in het buitenland zaten.

De analyse
Op zich is een groepstegoed in veel gevallen een goede en voordelige oplossing. Uit de analyse kwam echter naar voren dat het aantal minuten en data totaal niet (meer) paste bij het verbruik gedrag van de onderneming. Zij verbruikten namelijk maar 15% van het tegoed, maand in en maand uit. Een voordeliger alternatief leek dus logisch.

De huidige situatie
Doordat de huidige provider geen mogelijkheden biedt om hierop in te spelen, hebben wij de klant overgezet naar Telfort Zakelijk. Hierbij blijven minuten en data deelbaar, maar zijn de abonnementen op maat gemaakt naar het verbruik. Uiteraard is er rekening gehouden met eventuele groei in data en minuten. Voor de medewerkers die vaak in het buitenland zitten, zijn EU bundels en wereld bundels geactiveerd.

Door deze analyse en genomen actie heeft de klant maar liefst een besparing op de abonnement kosten weten te realiseren van 68%.


Wilt u ook uw huidige situatie laten analyseren? Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek bij mij aan of bij een van mijn collega's om te weten wat u kan besparen. Naast mobiele telefonie kunnen wij ook al uw andere communicatiecontracten (vaste telefonie en internet) onder de loep nemen of een nieuwe situatie voor u in beeld brengen.

 

Neem contact op met uw accountmanager. Heeft u nog geen accountmanager of weet u niet wie dit is? Dan staat onze klantenservice u graag te woord via 085 484 0 484 of laat u terugbellen of -mailen via onderstaande link.

 

neem contact op met mij

 

Deze klantcase is behandeld en geschreven door Sebastiaan van der Meer, accountmanager regio Noord-Oost

Nieuws

De 10 minuten upgrade voor ondernemers
06 december 2018

De 10 minuten upgrade voor ondernemers

Voor ondernemers is er altijd iets wat nú moet gebeuren. En tien dingen die kunnen wachten. Daarom heeft MKB-Office nu: de 10 minuten upgrade voor u als ondernemer.

Meer
KPN introduceert Combineer & krijg meer voor MKB klanten
13 november 2018

KPN introduceert Combineer & krijg meer voor MKB klanten

KPN introduceert vandaag Combineer & krijg meer voor MKB klanten. Hiermee worden KPN EEN MKB klanten die Internet, Vast Bellen en Mobiel Bellen combineren automatisch en blijvend beloond met extra voordelen. Deze voordelen heten Combinatie Voordelen. KPN is de eerste provider die zakelijke MKB klanten beloont met extra voordelen wanneer zij meerdere producten afnemen.

Meer
ISDN stopt. Stap nú over.
11 oktober 2018

ISDN stopt. Stap nú over.

Supersnel internet en de cloud hebben onze manier van communicatie flexibeler, veelzijdiger en goedkoper gemaakt. Communicatie wordt daarbij steeds digitaler; bellen via internet is binnen veel organisaties al de norm. Het tijdperk van ISDN loopt daarom op zijn einde.

Meer
MKB Office wint de Blauwe Veer
04 oktober 2018

MKB Office wint de Blauwe Veer

Op dinsdag 25 september 2018 heeft MKB Office de “De Blauwe Veer” ontvangen van Telfort Zakelijk voor beste persoonlijke dienstverlening aan zakelijke klanten van Telfort.

Meer
5 tips voor een AVG-proof wachtwoordbeleid
11 mei 2018

5 tips voor een AVG-proof wachtwoordbeleid

Een datalek als gevolg van zwakke wachtwoorden die rondslingeren op post-its? Dergelijke slordigheden kunnen organisaties onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) duur komen te staan. Reden genoeg om vandaag tijdens World Password Day het wachtwoordbeleid nog eens grondig tegen het licht te houden.

Meer