Bekijk onze
vacatures

Klantenservice
Bel 085 484 04 84 

ISDN stopt

06 juli 2016
Terug

Bellen via ISDN stopt binnenkort

Bellen via ISDN stopt binnenkort

Op 1 januari van dit jaar heeft KPN de ISDN*-alarmeringsdienst Digi-Access Alarm beëindigd. Deze ontwikkeling komt niet geheel uit het niets. Deutsche Telecom is momenteel al actief bezig met het volledig uitfaseren van ISDN. En al heeft KPN nog geen officiële datum bekend gemaakt, de geruchten dat dit op 1 januari 2018 in Nederland ook zal starten worden steeds sterker.


Waarom nu al overstappen?
Waarom stoppen met iets dat voldoet aan de verwachtingen? Het antwoord is simpel; ISDN komt ten einde en door nu over te stappen heeft u alle tijd en rust om te migreren naar een nieuwe telecomomgeving. Maar er zijn meer pluspunten.

Belangrijke voordelen:

1.       Kostenbesparing:
Omdat ISDN een relatief dure dienst is zal de overstap in vele gevallen een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.

2.       Veel extra functionaliteiten:
Voip-telefonie heeft als grote voordeel dat bedrijven de beschikking krijgen over vele functionaliteiten zoals: wachtrijen met plaatsmelding en muziek, doorschakelingen, menu’s, voicemail, gespreksopname en veel meer. Daarnaast worden alle huidige telefoonnummers behouden en meegenomen naar de VOIP-centrale.

3.       Klaar voor de toekomst:
Het grote voordeel van een VOIP-centrale is dat er op locatie geen centrale meer nodig is en hier dus ook niet in geïnvesteerd hoeft te worden. Verder beschikt de onderneming altijd over de nieuwste software omdat de centrale zijn updates krijgt.

 

Wilt u weten wat de alternatieven zijn voor uw bedrijf? Neem contact met uw accountmanager laat uw gegevens achter voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze experts.

 

neem contact op met mij

 

*Wat is ISDN?

ISDN staat voor Integrated Services Digital Network, een vorm van digitale telefonie. ISDN heeft het momenteel een marktaandeel van ongeveer 20% bij voornamelijk bedrijven. Dit neemt sterk af door digitale VoIP-lijnen via glasvezel.

Nieuws

5 tips voor een AVG-proof wachtwoordbeleid
11 mei 2018

5 tips voor een AVG-proof wachtwoordbeleid

Een datalek als gevolg van zwakke wachtwoorden die rondslingeren op post-its? Dergelijke slordigheden kunnen organisaties onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) duur komen te staan. Reden genoeg om vandaag tijdens World Password Day het wachtwoordbeleid nog eens grondig tegen het licht te houden.

Meer
AVG: deze tools versnellen de eindsprint
11 mei 2018

AVG: deze tools versnellen de eindsprint

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zadelt organisaties met flink wat werk op. Zo kan het opstellen van een verwerkingsregister een aardige kluif zijn. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Handige hulpmiddelen zijn inmiddels breed beschikbaar. Een overzicht.

Meer
Laat ICT voor u werken
24 april 2018

Laat ICT voor u werken

Altijd online en bereikbaar zijn: het is in ons privéleven haast vanzelfsprekend. Op het werk ligt het vaak nog anders. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Met de nieuwste ICT-toepassing garandeert u maximale bereikbaarheid van uw werknemers en kunnen zij op afstand met elkaar samenwerken. Optimaal samenwerken – veilig en efficiënt via de cloud.

Meer
KPN stopt met ISDN, Lees nu hoe uw telefonie gaat veranderen
22 maart 2018

KPN stopt met ISDN, Lees nu hoe uw telefonie gaat veranderen

1 september 2019 stopt KPN met ISDN, lees in dit artikel wat er gaat veranderen en wat u moet doen.

Meer
Uitfasering PSTN/ISDN
12 juli 2017

Uitfasering PSTN/ISDN

In het kader van de voortdurende innovatie bij KPN, veranderende klantwensen en een markt voor vaste telefonie die grotendeels is overgegaan naar bellen via internet (VOIP), kondigt KPN vandaag een aantal aanpassingen aan in het aanbod voor traditionele telefoniediensten (PSTN / ISDN).

Meer