Bekijk onze
vacatures

Klantenservice
Bel 085 484 04 84 

VEILIGE EN BETROUWBARE ICT

07 augustus 2019
Terug

Elke organisatie is digitaal

Elke organisatie is digitaal

Nog niet zo lang geleden was ICT iets dat uitbesteed kon worden. Praktisch en handig, maar vooral bedoeld om de primaire processen te ondersteunen. Dat is bij veel organisaties compleet veranderd. In vrijwel elke organisatie is ICT in de kern van de primaire processen beland. Van fabrieksvloer tot ziekenhuisbed, van retailer tot bouwbedrijf.

 

Door de mogelijkheden van digitalisering, groeien bovendien de verwachtingen van klanten en relaties. Kunnen patiënten in het ene ziekenhuis thuis online de intake doen, dan verwachten ze dat ook bij een ander ziekenhuis. Gebruikt de ene fabriek sensoren en data-analyse om productie-uitval te voorkomen, dan kunnen de concurrenten niet achter blijven. Zo zet digitalisering een blijvende verandering in gang. Robin Scholten is bij KPN verantwoordelijk voor het hele cloud- en IT-portfolio voor de zakelijke markt. ‘Elke organisatie digitaliseert, de mate van digitalisering verschilt sterk.’

 

Van voor of na de cloud

Robin: ‘Naast de verschillen per branche – zo digitaliseren banken een stuk sneller dan de maakindustrie – is er ook een generatieverschil.’ Aan de ene kant zijn er grote corporates die al decennialang hun producten en diensten leveren en aan de andere kant de digitale grootverbruikers. Gartner noemt ze respectievelijk de marathonlopers en sprinters. Elke organisatie maakt een digitale transformatie door, elk met een eigen tempo. De marathonlopers maken een transformatie door die je kunt samenvatten als ‘mission critical becomes digital’. Robin: ‘Zij torsen veel verouderde infrastructuur met zich mee. Naast beheersbaarheid is vernieuwing daarom noodzakelijk voor ze, om mee te kunnen bewegen met de behoeftes en de snelheid van hun markt.’ Anders is dat bij de sprinters – organisaties of bedrijfsonderdelen die als digital natives of born in the cloud de markt of hun organisatie veroverden. Voor hen geldt: ‘digital is mission critical’. De transformatie die zij doormaken is die van een enorme groei – in korte tijd van 10 naar 10.000 klanten, en daarna door naar de miljoen. Voor hen is de vraag hoe een constante kwaliteit, serviceniveau en performance vast te houden. Inclusief de wendbaarheid, die ze groot heeft gemaakt.

 

Nieuwe behoeftes

Robin signaleert een aantal trends. ‘De digitale transformatie – in verschillende snelheden – gecombineerd met het uitgangspunt public cloud first, zorgt voor veranderende behoefte aan ICT-dienstverlening. Wij veranderen daarin mee. Infrastructuur en netwerken zijn een hygiënefactor geworden, wij focussen ons daarom meer en meer op een rol als serviceprovider op het gebied van data en applicaties. Zo ontwikkelen wij ons van een pure leverancier naar een trusted partner.’

 

Stabiliteit

Tegelijk groeit de behoefte aan een stabiel ICT-netwerk. Want het is inmiddels ondenkbaar dat we nog zónder netwerk kunnen. Ook daarin bedienen wij zakelijk Nederland, met een trackrecord op het gebied van mission critical netwerken en een bereik en vermogen dat inspeelt op toekomstige vragen. Want een trend als edge computing legt een heel nieuwe druk op netwerken. Nóg flexibeler op en af te schalen, nog krachtiger op piekmomenten.

 

Van datalekken tot cybercrime

Een derde behoefte die we zien groeien, is de behoefte aan security. Naarmate de maatschappij verder digitaliseert, worden de discussies over privacy en security intenser. Met meer impact op organisaties. Zowel op hun reputatie, als op hun portemonnee – zeker sinds de AVG van kracht is geworden, de Europese regelgeving die op datalekken en andere schendingen van privacygevoelige data enorme boetes heft. Voor cybercriminelen biedt digitalisering ten slotte óók eindeloze mogelijkheden – wat nog meer druk op security legt. ‘Wij voeren daarom een strikt ‘security by design’-beleid. Inclusief driedubbele pentests,’ vertelt Robin. ‘En ook al remt dat af en toe af, iedereen kent de noodzaak.’ Want voor organisaties is security in het digitale tijdperk een randvoorwaarde voor hun bedrijfsvoering.

 

Veilig en Betrouwbare ICT

Mensen zijn de belangrijkste schakel in elke organisatie. Zij vertrouwen op veilige en betrouwbare ICT om succesvol te kunnen zijn. Om kansen te zien, om voorop te kunnen lopen, om nieuwe wegen in te kunnen slaan. Om zich vrij te voelen hun werk goed te doen en maximaal productief te zijn. Bedrijfsapplicaties en klantgegevens vragen meer dan ooit om een veilige en betrouwbare omgeving. De toenemende risico’s van cybercriminaliteit en de groeiende verplichtingen vanuit (privacy) wetgeving vragen om een solide en goed beschermde ICT-infrastructuur. Zodat het werk ongestoord door kan gaan, de reputatie en het resultaat geen moment in gevaar komt. Ook in het geval van een calamiteit. Met een infrastructuur die zo veilig en robuust is kan een organisatie zich pas echt focussen op innovatie en het realiseren van ambities.

 

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze specialisten.


Neem contact met ons op

 

bron: KPN.com

Nieuws

22 oktober 2019

7 redenen waarom een moderne werkplek voor het mkb beter werkt

Handig toch, al die tools op je privé smartphone. In een paar tellen heb je alweer een nieuwe app waarmee je nog makkelijker kan chatten, bestanden deelt of bewerkt. Een nieuwe telefoon? In een handomdraai zijn al je apps, foto’s en andere data weer gesynchroniseerd. Was het ook maar zo gemakkelijk met de devices en apps voor de zaak! Het is tijd voor een moderne, veilige werkplek!

Meer
Elke organisatie is digitaal
07 augustus 2019

Elke organisatie is digitaal

De markt transformeert

Meer
KPN introduceert werkplek met Microsoft 365 voor iedereen
25 juli 2019

KPN introduceert werkplek met Microsoft 365 voor iedereen

KPN introduceert een beheerde werkplek voor ondernemend Nederland die altijd up-to-date is. De werkplek is gebaseerd op Microsoft 365. Werknemers kunnen hiermee overal effectief samenwerken zonder dat de werkgever zich zorgen hoeft te maken over veiligheid en het beheer. De nieuwe werkplek maakt gebruik van de cloud en is afgestemd op de werkzaamheden van de individuele werknemer, waardoor deze optimaal kan presteren.

Meer
Update KPN EEN Software integratie op 31-7-2019
22 juli 2019

Update KPN EEN Software integratie op 31-7-2019

Op 31 juli 2019 wordt een update van de KPN EEN Software Integratie uitgevoerd. Voor klanten die gebruik maken van KPN EEN Software Integratie komen een aantal extra mogelijkheden beschikbaar. De update zal automatisch zichtbaar worden voor klanten, waarna u direct gebruik kan maken van de nieuw toegevoegde functies.

Meer
De 10 minuten upgrade voor ondernemers
06 december 2018

De 10 minuten upgrade voor ondernemers

Voor ondernemers is er altijd iets wat nú moet gebeuren. En tien dingen die kunnen wachten. Daarom heeft MKB-Office nu: de 10 minuten upgrade voor u als ondernemer.

Meer