"MKB Office staat ons snel te woord en bieden een goede service!”

Fidron is een particulier recherchebureau met meer dan twintig jaar ervaring bij overheid en bedrijfsleven. Volledig erkend en bevoegd door het ministerie van Justitie onder nummer POB 833. Een gerenommeerde partner voor wie efficiënt en discreet integriteitsproblemen wil voorkomen of oplossen. 

Binnen de mogelijkheden van de wet benut Fidron alle denkbare contact- en opsporingsmethoden. Wanneer het gaat om recherchediensten heeft Fidron toegang tot diverse persoons- en bedrijfsdatabases. Naast de benodigde vakopleidingen beschikken de medewerkers ook over eigen specialismen, zoals digitaal rechercheren, fraudeonderzoek, diefstalonderzoek en debiteurenonderzoek. Het werkgebied bestrijkt heel Europa en is waar nodig zelfs mondiaal.

Fidron vroeg MKB Office hun huidige telefonie situatie onder de loep te nemen en te kijken waar optimalisatie mogelijkheden waren. N.a.v. een telecomscan samen met de medewerkers van Fidron kwam al gauw naar voren dat ze graag een oplossing zagen voor de traditionele vaste telefoons. Fidron had de wens om alle vaste telefoons te vervangen voor mobiele telefoons, maar wel bereikbaar te blijven op het vaste nummer om zo de bereikbaarheid voor klanten en medewerkers onderling te vergroten. Daarnaast hadden ze de wens dat er een makkelijkere manier was om door te schakelen en inzicht te krijgen in welke medewerkers beschikbaar zijn. De klantenbinding wilden ze vergroten door klantgegevens gelijk te zien op het computerbeeldscherm als er een klant naar Fidron belt. 

Fidron maakt nu gebruik van een vast-mobiel integratie via een Hosted VoIP oplossing. Hiermee zijn alle medewerkers bereikbaar onder het vaste nummer van Fidron. Medewerkers zijn dus niet meer gebonden aan het bureau, maar zijn overal ter wereld te bereiken op het vaste nummer. Wanneer een medewerker van Fidron uitbelt ziet de klant het vaste nummer. Intern hebben ze de mogelijkheid d.m.v. een verkort kiesnummer makkelijk andere medewerkers te bereiken. 

Door het opzetten van een bel schema is er voor gezorgd, dat wanneer een medewerker niet in staat is de telefoon op te nemen er meteen wordt doorgeschakeld naar de eerste beschikbare agent. Alles om zo optimaal mogelijk bereikbaar te zijn voor de klanten.

Een ander voordeel  is het feit dat er geen investering in vaste toestellen nodig was, aangezien Fidron zelf al beschikte over de mobiele telefoons. Doordat de oplossing een Hosted VoIP oplossing is, heeft Fidron ook geen zorgen meer over de telefooncentrale. Deze staat fysiek niet meer bij hen in de vestiging maar in een datacenter. Hierdoor behoren afschrijvingskosten en risico's m.b.t. het defect raken van de telefooncentrale tot het verleden. De telefooncentrale is heel gemakkelijk te benaderen via een app of web interface om hierin zelf wijzigingen zoals doorschakelingen te regelen.

Via een receptioniste module hebben ze nu inzichtelijk wie van de medewerkers beschikbaar is en wie in gesprek is. Hierdoor wordt doorschakelen gemakkelijker en voorkomt men dat er wordt doorgeschakeld naar agenten die niet beschikbaar zijn. Met de app is het zelfs mogelijk om via een web interface door te schakelen naar iedere willekeurige medewerker.

Indien een klant belt die in het systeem staat van Fidron, komt er in het beeldscherm de naam van de klant tevoorschijn. Hierdoor beschikt de medewerker meteen over de gegevens van de klant en kan de medewerker de klant meteen zo persoonlijk mogelijk van dienst zijn.

Wilroy van Dijk van Fidron vertelt over de samenwerking met MKB Office:

“Wij waren op zoek naar een praktischer invulling van onze telecommunicatie. MKB Office heeft ons hierbij zeer prettig en naar tevredenheid geholpen. Onze medewerkers beschikken nog slechts over een mobiele telefoon en zijn overal bereikbaar. Vaste telefoons zijn niet meer nodig maar via onze vaste telefoonnummer kan men ons gewoon bereiken. Via de beschikbaarheidsmodule is zichtbaar wie wel en niet bereikbaar zijn en veel instellingen zijn via de applicatie zelf te regelen. Naast deze praktische functies zijn de kosten ook aanzienlijk lager. Al met al een prima oplossing. Sebastiaan en zijn collega’s staan ons snel te woord en bieden een goede service!”

Bent u n.a.v. deze case nieuwsgierig geworden wat Hosted VoIP voor uw onderneming kan betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Heeft uw bedrijf bijvoorbeeld een telefooncentrale die aan vervanging toe is of niet meer wordt ondersteund, u de bereikbaarheid wil vergroten, kosten wilt besparen, meerdere vestigingen onder een telefooncentrale wil koppelen of gewoon nieuwsgierig bent naar de voordelen van Hosted VoIP voor uw organisatie, dan staan we voor u klaar.