Bekijk onze
vacatures

Klantenservice
Bel 085 484 04 84 

KPN gaat voor Boefproof

30 september 2016
Terug

KPN gaat voor Boefproof

KPN gaat voor Boefproof

80% van de Nederlanders beveiligt zijn mobiele data en apparatuur niet goed tegen diefstal. Actieplan ‘Boefproof’ moet zorgen voor meer bewustwording.

Minister Van der Steur, van Justitie en Veiligheid, roept Nederlanders op hun mobiele apparaat ‘Boefproof’ te maken. KPN doet daar, samen met dertien partijen uit de telecom- en ICT-sector aan mee. Woensdagavond 28 september tekenden zij, met de minister, een actieplan om diefstal van mobiele apparatuur en zo misbruik van mobiele data terug te dringen.

 

'Mensen moeten zelf ook alert zijn op de gevaren.

Namens KPN ondertekende Jaya Baloo, Chief Information Security Officer (CISO), het actieplan. ‘Veel mensen weten niet dat zij hun mobiele telefoon, tablet en laptop zo kunnen instellen dat deze onbruikbaar worden bij diefstal. KPN hanteert zelf zeer hoge standaarden als het gaat om veilig internetten en dataopslag. Maar mensen moeten zelf ook alert zijn op de gevaren.’


Boefproof is het activeren of installeren van een anti-diefstalfunctie op mobiele apparaten, waardoor deze op afstand geblokkeerd kunnen worden. Hierdoor wordt het gestolen apparaat waardeloos voor dieven en hebben zij geen toegang tot mail, foto’s en vertrouwelijke documenten. Denk hierbij aan een functie zoals ‘vind mijn smartphone/tablet’ en speciale anti-diefstal software.

Op www.boefproof.nl staat meer informatie over hoe mensen hun smartphone, tablet en laptop Boefproof kunnen maken.

meer artikelen


Nieuws

5 tips voor een AVG-proof wachtwoordbeleid
11 mei 2018

5 tips voor een AVG-proof wachtwoordbeleid

Een datalek als gevolg van zwakke wachtwoorden die rondslingeren op post-its? Dergelijke slordigheden kunnen organisaties onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) duur komen te staan. Reden genoeg om vandaag tijdens World Password Day het wachtwoordbeleid nog eens grondig tegen het licht te houden.

Meer
AVG: deze tools versnellen de eindsprint
11 mei 2018

AVG: deze tools versnellen de eindsprint

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zadelt organisaties met flink wat werk op. Zo kan het opstellen van een verwerkingsregister een aardige kluif zijn. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Handige hulpmiddelen zijn inmiddels breed beschikbaar. Een overzicht.

Meer
Laat ICT voor u werken
24 april 2018

Laat ICT voor u werken

Altijd online en bereikbaar zijn: het is in ons privéleven haast vanzelfsprekend. Op het werk ligt het vaak nog anders. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Met de nieuwste ICT-toepassing garandeert u maximale bereikbaarheid van uw werknemers en kunnen zij op afstand met elkaar samenwerken. Optimaal samenwerken – veilig en efficiënt via de cloud.

Meer
KPN stopt met ISDN, Lees nu hoe uw telefonie gaat veranderen
22 maart 2018

KPN stopt met ISDN, Lees nu hoe uw telefonie gaat veranderen

1 september 2019 stopt KPN met ISDN, lees in dit artikel wat er gaat veranderen en wat u moet doen.

Meer
Uitfasering PSTN/ISDN
12 juli 2017

Uitfasering PSTN/ISDN

In het kader van de voortdurende innovatie bij KPN, veranderende klantwensen en een markt voor vaste telefonie die grotendeels is overgegaan naar bellen via internet (VOIP), kondigt KPN vandaag een aantal aanpassingen aan in het aanbod voor traditionele telefoniediensten (PSTN / ISDN).

Meer